~ PENANG WASABI ~

FEEL THE HEAT

Friday, January 21, 2011

Fatwa Tok Garu Nizar Lambai di DUN Tenang : Haram undi UMNO!

Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin tidak mempunyai hak di sisi agama untuk mengatakan bahawa mengundi calon UMNO pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang adalah haram, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Timbalan Perdana Menteri berkata, rakyat mempunyai hak untuk membuat keputusan bagi mengundi mana-mana parti pada pilihan raya kecil DUN Tenang.

"Dia sudah banyak keluarkan fatwa, dulu kata haram wanita bertanding tetapi sekarang telan balik. Tak tahu fatwa atau asas agama apa yang dia gunakan. Ini adalah hak untuk rakyat membuat keputusan.”

"Ini bukan hak Nizar untuk mengatakan haram. Siapakah dia hendak jatuhkan hukum,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis pecah tanah pembinaan bangunan tambahan Sekolah Agama Labis di sini hari ini.

Nampak gayanya penyakit mengeluarkan fakta yang mengelirukan masih berulang setiap kali apabila PRK diadakan. Kalau tidak dari mulut Tok Guru mereka, datang pula dari mulut dari tok-tok Garu mereka? Semuanya semata-mata hanya untuk meraih satu undi sehingga ugama di pertaruhkan..masyaAllah..Apa dah nak jadi pada PAS ini?

Penang Wasabi..

1 comment: