~ PENANG WASABI ~

FEEL THE HEAT

Monday, November 14, 2011

Pendirian DAP terhadap Anwar jelas bercanggah – MCA!


MCA menyatakan hari ini sokongan Pengerusi DAP, Karpal Singh terhadap ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri sekiranya pakatan pembangkang berjaya mengambil alih kerajaan Persekutuan adalah bercanggah dengan pendirian beliau sendiri.

Dalam satu kenyataan dikeluarkan di sini, Ketua Pemuda MCA, Datuk Wee Ka Siong berkata, perlu diingat bahawa semasa Anwar merancang pada 16 September mengambil alih kerajaan Persekutuan pada 2008 yang gagal, Karpal menuntut supaya Anwar meletakkan jawatannya sebagai pemimpin pembangkang.

"Tindakan kebelakang ini menggambarkan bahawa DAP akan dengan mudah menukar kedudukan bertentangan dengan prinsip mereka sendiri.

"Sekiranya penyokong kuat pembangkang seperti Karpal Singh yang punya pengaruh kuat di kalangan pengikut setianya dengan mudah boleh menukar pendirian menyokong Anwar sebagai Perdana Menteri, ini memberi petanda jelas bahawa DAP bersedia berpatah balik melawan prinsip mereka semata-mata mahu mendapatkan sokongan ramai dengan tujuan merampas tampuk Putrajaya,” katanya.

Dalam pada itu Setiausaha Pengelola Kebangsaan MCA Datuk Tee Siew Kiong, dalam satu kenyataan berasingan berkata, pendirian Karpal terhadap Anwar semata-mata untuk menipu rakyat kerana dakwaannya itu tidak pernah disokong atau diluluskan oleh Pas.

"Di satu pihak Pakatan Rakyat sememangnya berkata, Anwar Ibrahim adalah calon mereka untuk Perdana Menteri selepas pilihan raya umum 2008, Pas pula kemudian mendakwa Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, adalah lebih layak daripada Anwar Ibrahim untuk jawatan berkenaan,” katanya.

Penang Wasabi..

1 comment:

  1. Assalamualaikum
    Minta dilink blog saya disini
    http://kerispusakabangsa.blogspot.com/
    Terima kasih

    ReplyDelete