~ PENANG WASABI ~

FEEL THE HEAT

Monday, March 21, 2011

Guan Eng diminta jangan jadi ‘ahli politik mentah’!

Barisan Nasional (BN) negeri hari ini mencabar Ketua Menteri Lim Guan Eng supaya mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang didakwanya telah mengakibatkan kerugian dalam projek pembangunan Pulau Jerejak dan bukannya menyebarkan risalah mengandungi fakta tidak tepat kepada rakyat.

"Lim sepatutnya menunjukkan sifat sebagai seorang Ketua Menteri yang bertanggungjawab dan bukannya seperti ahli politik mentah. Kalau dia rasa BN silap, saya cabar dia bawa perkara ini kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, bawa ke mahkamah dan saman,” kata Pengerusi Jawatankuasa Kerja BN negeri Datuk Dr. Teng Hock Nan kepada pemberita di sini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas dakwaan Guan Eng kononnya berlaku skandal dalam pemberian tanah seluas 32 hektar di Pulau Jerejak kepada UDA Holdings ketika pentadbiran BN yang menyebabkan kerugian wang rakyat sebanyak RM30 juta.

Penang Wasabi..

2 comments:

  1. Assalam Bro

    Masalahnya DAP tak dapat sesen pun bila projek tu dijalankan. Itu sebab meroyan menyalahkan orang lain. Biasalah dia kata orang rasuah sedangkan parti dia orang lagi rasuah.

    ReplyDelete
  2. betul, parti dap memang kaki rasuah pon.

    ReplyDelete