~ PENANG WASABI ~

FEEL THE HEAT

Tuesday, October 9, 2012

Perjuangan PAS sudah lama berubah, yang tak berubah hanya Mahfuz The Mr.Bean sahaja?Pas menyangkal pandangan Prof Emeritus Datuk Dr Shahnon Ahmad sambil menegaskan, perjuangan parti itu masih mengikut landasan yang telah ditetapkan enam dekad lalu walaupun bekerjasama dengan rakan Pakatan Rakyat (PR), DAP.

Sehubungan itu menurut Naib Presiden Pas, Mahfuz Omar, kenyataan ahli seumur hidup Pas itu hanya satu pandangan peribadi. Pas tidak pernah berubah daripada matlamat asal parti.

Menurutnya, tujuan PR, yang dianggotai Pas, DAP dan PKR, hanya untuk menjatuhkan Umno yang menjadi parti teras Barisan Nasional (BN).

"Perjuangan kita sama seperti dulu dan tak pernah berubah," kata beliau kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini.

Laporan Bernama semalam memetik Shahnon berkata, kerjasama antara Pas dan DAP seharusnya bersandarkan kepada amalan politik Islam yang diajar Rasulullah SAW dan bukannya seperti yang berlaku kini.

Sementara itu, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad turut memberitahu bahawa kenyataan dikeluarkan Shahnon adalah pandangan peribadi beliau.

Beliau berkata, Pas mempunyai Majlis Syura untuk dijadikan rujukan dalam apa jua perkara berkaitan dengan perjuangan parti.

"Kita ada Majlis Syura, sama ada bercanggah atau tidak, kita akan merujuk Majlis Syura. Beliau juga bukan tahu perjuangan yang kita bawa," katanya lagi.

Pesanan buat Mahfuz...sampai bila nak jadi 'TIN KOSONG' buat hamPAS..!!! Setiap komen-komen atau penyataan yang di buat oleh ahli-ahli PAS akan di sifatkan sebagai pandangan peribadi.

Masalahnya sampai bila pimpinan PAS akan menghindarkan perasaan angkuh mereka lalu mendengar rintihan atau maklum balas dari rakyat. Pimpinan PAS mesti peka dan hormati semua pandangan sama ada dari ahli akar umbi PAS atau masyarakat umum Malaysia. Jikalau tidak, PAS akan hilang identiti sendiri dan akan hilang banyak sokongan rakyat Malaysia.

Penang Wasabi..

No comments:

Post a Comment